tapahtunutta 2017

Sotilaskotiyhdistyksen vuoden  jäsentoiminta käynnistyi perinteisesti Kouvolan ässätornissa nauttien hyvästä ruuasta, juomast ja etenkin seurasta. Paikalla 58 yhdistyksen jäsentä.

Sotilaskoti oli jälleen mukana Kouvolan palolaitoksen 112-päivässä. 

kokouksen sihteeri Aila Peltonen ja puheenjohtaja, vihreä veli Kalevi Sirén
Harrastusmerkin saajat Ella ja Aino Laine, Leena Varha, Kirsi Vinnikka ja Ansku Määttä
Sotilaskotiansioristin saivat Helena Rämö ja Rauha Halmela
10-vuotismerkin saajsita paikalla olivat Ritva Anttila, Aila Peltonen ja Maarit Kotiranta
Kirsti Särmä yhdessä 25-vuotismerkin saaneen Raija Miettisen kanssa
40-vuotismerkki ojennettiin Betty Oksalle
50 vuotta sotilaskotityötä on takana Kaarina Hirvosella, Helmi Suovalla ja Anneli Monosella
Aktiivista kokousväkeä

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 4.4.  Asioista päättämässä oli 38 yhdistyksen jäsentä. Puhetta johti napakasi vihreä veljemme Kalevi Sirén. Kokouksessa muistettiin harrastusmerkillä  Tuija Kokkoa, Aino Lainetta, Ella Lainetta, Eija Lehteä, Anne-Mari Määttää, Anja Puustista, Leena Varhaa ja Kirsi Vinnikkaa, 10-vuotismerkillä Ritva Anttilaa, Maarit Kotirantaa, Aila Peltosta ja Helena Soinia, 25-vuotismerkillä Raija Miettistä ja Pirjo Paavolaa, 40-vuotismerkillä Maarit Laukkalaa, Betty Oksaa ja Ulla Vuorelaa, 50-vuotismerkillä Kaarina Hirvosta, Anneli Monosta ja Helmi Suovaa sekä sotilaskotiansioristillä Rauha Halmelaa ja Helena Rämöä.

Vuoden ensimmäinen pizzailta...

(Kuvat Riitta Jalava)

Rykmentin toimintapäivänä leivottiin 2500 munkkia. Myyntipisteinä sotilaskotiteltta ja -vaunu.

Puolustusvoimien komentajan myöntämä sotilasansiomitali luovutettiin sihteeri Sanna Huuhkalle sotilaskodissa 1.6.2017

Kouvolan kaikki kolme sotilaskotiyhdistystä olivat mukana myös kokonaisturvallisuustapahtumassa kauppakeskus Veturissa

Sotilaskoti oli mukana myös Puolustusvoimien Suomi 100 -konsertissa.

Unkarilaista iltaa vietettiin 23.8. sanoin, musiikein, ruuin ja viinein. Suomi-Unkari -seurasta vieraina olivat Sirkka Uusipaikka, Pekka Ainali ja Arvo Saaristo, joita Leeni Leporanta kiitteli sotilaskotimukeilla. Unkarilaisen viinin ja alkuruuan kalakeiton äärellä Sanna Huuhka ja Riitta Jalava

Utin Jääkärirykmentin valapäivää vietettiin 26.8.

Sisarillan vieraana 10.10. oli everstiluutnantti evp Kimmo Hakanen. Kimmo kertoi kokemuksistaan rauhanturvatyössä Intiassa, Kosovossa, Tsadissa ja Bosniassa.

Puheenjohtaja Tiina Utti, liiton hallituksen jäsen Anne-May Asplund sekä Riitta Jalava
Solistit Iiro Palosara ja Ismo Saarikivi
Kunniajäsen Solveig Siiropää
Liisa Sääksjärvi ja tekemänsä sotilaskotimerkki
Kirsti Ronkka ja Riitta Jalava
Sinikka Skaffari ja kaikki meidät hurmannut solisti Iiro Palosara
Juhlakoristelua

Sotilaskotiyhdistys vietti jäsenistön kesken Suomi 100 -juhlapäivää sekä Kouvolan-Utin Sotilaskotiyhdistyksen taivalta, joka alkoi jo 95 vuotta sitten Kouvolassa ja Utissakin sotilaskotityötä on tehty jo yli 80 vuotta. Kunniajäsenemme Solveig Siiropää valaisi meitä niin järjestön kuin yhdistyksemmekin historiasta. Kanssamme Kouvolan Soittokunnan juhlakonserttia oli kuulemassa myös Sotilaskotiliiton hallituksen jäsen Anne-May Asplund. Sotilaskotisisar Liisa Sääksjärvi lahjoitti yhdistyksellemme tekemänsä upean tiffany-sotilaskotimerkin, joka päässee paraatipaikalle kodissamme.

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin 1.11. Irma Rosenius-Sutelan toimiessa kokouksen puheenjohtajana ja Sanna Huuhka sihteerinä. Vuonna 2018 johtokunnassa ovat puheenjohtaja Tiina Utti sekä Sanna Huuhka, Aino Laine, Teija Laine, Heli Laukkanen, Leeni Leporanta, Aila Peltonen, Liisa Saarinen ja Kirsti Särmä. Jaostojen vetäjinä toimivat tarjoilu/Teija Laine, Aila Peltonen, Heli Laukkanen ja Riitta Jalava, lsk Leeni Leporanta, kirjasto Ritva Anttila, autokoulu Johanna Pyötsiä ja perinne Liisa Sääksjärvi. Ensi vuoden teemana on sotilaskotityö 100 vuotta.

Kouvolan koululaisten itsenäisyysjuhlaan leivottiin n 3000 munkkia ja niitä sokeroimaan saapuivat Anskun ja Minnan avuksi kello 4.00 sisaret Liisa, Riitta, Kirsti, Sande ja Leeni sekä veli Kalle. Jäähallissa olikin sitten isompi siskoporukka koululaisia auttamassa.

Kauneimmat joululaulut laulettiin 12.12. sotilaskodissamme samalla nauttien Eläkesäätiö Tuen tarjoamista Suomi 100 -kahveista. Tuen edustajana paikalla Kaija Vesala.