tapahtunutta 2023

MilJazz-tunnelmia vuodelta 2023...

Varusmiessoittokunnan showbändin mukaansatempaavan esityksen tahdissa käynnistyi heinäkuun saapumiserän tulojuhla,joka jatkui sotilaskodissa limu- ja munkkitarjoilulla. Viikkoon on mahtunut myös perinteiset kirkkokahvit.

 

Valapäivät ovat myös tärkeitä ja mieleenpainuvia päiviä sisarille. Sotilaskotipisteet tänään niin sotilaskodissa, hallissa kuin myyntivaunussakin. Kodinhoitaja Jonna Suorsa ja puheenjohtaja Teija Laine edustivat yhdistystämme valajuhlallisuuksissa.

Alueellisia sisarpäiviä vietettiin tänä vuonna Lappeenrannassa. Osallistujia oli kaiken kaikkiaan yli sata. Ohjelmassa oli mm.rastitehtäviä, musiikkia ja rakuunaratsuja.

Viranomaiset Manskilla -tapahtumassa sotilaskotimme myös mukana. Väkeä riitti viimeistä kahvitippaa ja munkkia myöten.

Sääntömääräinen syyskokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi Tiina Utin. Johtokuntaan valittiin myös Kirsi Vinnikka, Teija Ahola, Leeni Leporanta ja Heli Laukkanen. Johtokunnassa jatkavat Anna Kellokoski, Mari Niemelä ja Auni Nikunen. Keskustelevan kokouksen puheenjohtajana toimi Keijo Gärdström ja sihteerinä Sanna Huuhka. Jaotojen vetäjiksi valittiin tarjoilu/kahvitukset Leeni Leporanta, tarjoilu/Utin vuorot Teija Laine, ohjelma Sanna Huuhka autokoulu Kirsi Vinnikka, liikkuva sotilaskoti Kirsi Vinnikka apunaan Kirsti Särmä, perinne Liisa Sääksjärvi-

Joululaulut raikuivat sisarten puuroillassa 8.12.

Kevätretki Mikkeliin suuntautui Sodan ja Rauhan keskus Muistiin ja Kenkäveroon 27.5.

Puheenjohtaja Teija Laine kukitti uuden kunniapuheenjohtajan Liisa Sääksjärven
Puheenjohtaja-Teija ja 10-vuotismerkin saanut Liisa Saarinen
Kokouksen puheenjohtajana toimi Keijo Gärdström ja sihteerinä Teija Vanhala
Paikalla olleita vuosi- ja ansiomerkin saajia Kirsi Vinnikka, kunniajäsen Liisa Sääksjärvi, Anja Puustinen, Sanna Huuhka, Liisa Saarinen ja yhdistyksen puheenjohtaja Teija Laine

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin Kouvolassa 20.4. puheenjohtajana toimineen sotilaskotiveli Keijo Gärdströmin johdolla. Paikalla oli 24 jäsentä. Yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin Liisa Sääksjärvi. Kokouksessa myönnettiin ansio- ja vuosimerkkejä seuraaville jäsenille: 10 v Sisko Hyppänen, Irma Rosenius-Sutela, Liisa Saarinen ja Saara Turkka, 20 v Seija Juutilainen, 30 v Johanna Pyötsiä, 40 v Sanna Huuhka, Leena Mikkola ja Sinikka Yrjölä, 50 v Marja Laamanen. Harrastusmerkki myönnettiin Iiris Laineelle, Mari Niemelälle, Mira Pesulle, Marjo Sekille ja Leena Westmanille ja pronssinen ansiomerkki Tuija Lampelalle, Anne-Mari Määtälle, Anja Puustiselle, Kalevi Sirénille, Irmeli Villikalle ja Kirsi Vinnikalle. 

Uusien varusmiesten ja naisten tulojuhlaa vietettiin 11.1.2023. Juhlaa tahditti Kaartin jääkärirykmentin varusmiesbändi.

Sisarten ja varusmiesten yhteisiä peli-iltoja on järjestetty talven ja kevään aikana kolmesti ja toukokuun lopussa vielä mitellään kenellä tällä kertaa on tietoa, taitoa, nokkeluutta ja onnea. Mukavaa yhteistä tekemistä. 

Varusmiesten pizzaillat järjestettiin 7.6. ja 8.6. 

Kauneimpien joululaulujen laulaminen sotilaskodissa on jokavuotinen perinne